Search
Close this search box.

Preporuke stručnjaka za podove u kuhinji

Kuhinjski podovi su ključni element za stvaranje ugodne atmosfere u kuhinji, koja je srce svakog doma. Pri odabiru podova u kuhinji treba obratiti pažnju na nekoliko čimbenika kako bi se postigla maksimalna funkcionalnost i estetika. U ovom članku, dajemo vam preporuke stručnjaka za podove u kuhinji.

Kuhinjski podovi su ključni element za stvaranje ugodne atmosfere u kuhinji, koja je srce svakog doma.

Pri odabiru podova u kuhinji treba obratiti pažnju na nekoliko čimbenika kako bi se postigla maksimalna funkcionalnost i estetika. U ovom članku, dajemo vam preporuke stručnjaka za podove u kuhinji.

Prilikom odabira kuhinjskog poda, potrebno je voditi računa o tome da bude jednostavan za održavanje i čišćenje. Važno je da kuhinjski pod bude pravilno integriran s namještajem, rasvjetom i ostatkom dekoracije kako bi se dobio vizualno dosljedan dizajn interijera.

Postoje različiti uzorci i oblici koji mogu potpuno transformirati prostor, dajući mu osobni i originalni štih. Materijal je ključni faktor. Preporučljivo je odabrati materijal koji je otporan na habanje, mrlje i kemikalije. 

Neki od najpreporučljivijih materijala za kuhinjske podove su porculanske pločice, jer su vrlo otporne i izdržljive. Važno je odabrati boju koja se neće brzo zaprljati i zahtijevati često čišćenje. Preporučljivo je odabrati svijetle ili srednje nijanse koje prikrivaju mrlje i nesavršenosti.

Porcelanosa Antique Silver
Porcelanosa Antique Silver 59,6X59,6

Ako je vaša kuhinja mala, razmislite o svjetlijoj nijansi kako bi se povećao osjećaj prostranosti. S druge strane, ako je vaša kuhinja prostranija, razmislite o odabiru velikih pločica. Velki formati keramike obično nemaju vidljive spojeve i povećavaju estetiku prostora, što može biti osobito važno ako želite stvoriti kuhinju modernijeg i sofisticiranijeg izgleda.

Kuhinje sa sivim podovima

Bottega Acero
Bottega Acero
Karachi Grey
Karachi Grey

Kuhinje s “drvenim” podom

Sant'Agostino BARKWOOD
Sant'Agostino BARKWOOD
Sant'Agostino LAKEWOOD
Sant'Agostino LAKEWOOD

Kuhinje s podovima u sivom mramoru

Porcelanosa Fiori di Bosco
Porcelanosa Fiori di Bosco
Xtone
Xtone

Kuhinjski podovi od vinila su također vrlo popularni izbor. Oni su izdržljivi, vodootporni i otporni na mrlje, a dostupni su u različitim bojama i uzorcima koji mogu prilagoditi izgled bilo kojeg interijera.

Uz pravi kuhinjski pod, vaša kuhinja može postati ne samo funkcionalna, već i izuzetno privlačna prostorija u vašem domu. S pravim odabirom kuhinjskog poda, vaša kuhinja će zasjati u svom punom sjaju i pružiti vam godine bezbrižne i ugodne upotrebe.

Sviđa ti se post? Podijeli sa svojim prijateljima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email