Search
Close this search box.

PORCELANOSA trendovi za 2023.

PORCELANOSA trendovi za 2023.

Zemljane boje, zaobljeni oblici i trendovi inspirirani prirodom vladat će Porcelanosa kolekcijama u 2023. godini.

Početak nove godine znači nove odluke, početak novih projekata. Slično tome, trendovi u arhitekturi i dizajnu interijera dobivaju preobrazbu kako bi otkrili koji će materijali biti u sljedećih 365 dana.

Monokromatski izgled

Prostori u jednoj boji spadaju u glavne trendove za 2023. godinu koji daju dodatnu sofisticiranost, rezultat su jednostavnosti i minimalističkog stila. Primjer primjene jednobojnog izgleda u porculanu velikog formata su XTONE Viola Blue pločice za zidove i namještaj u najavangardnijim kuhinjama.

 

U istom duhu, vraća se i “dvobojna “ crno-bijela, prožimajući prostorije i pokazujući kako njihova fuzija daje aureolu elegancije. Porcelanosa zidne pločice Brooklyn Marquina, sa svojim reljefnim i mat završnim slojem, iscrtavaju fine linije kako bi se postigla čista atmosfera. Istodobno, keramika velikog formata suptilno uzima maha, a profili daju dekorativni štih (Butech).

PORCELANOSA trendovi za 2023. Xtone Viola Blue
Xtone Viola Blue
PORCELANOSA trendovi za 2023. Brooklyn Marqina
Brooklyn Marquina
Xtone Blue Roma
Xtone Blue Roma
Orobico Grigio
Xtone Orobico Grigio

Šarm lukova i zaobljenih oblika

Lukovi tipični za renesansnu arhitekturu vraćaju se u dizajn interijera. Oni pružaju savršene arhitektonske detalje za unošenje osobnosti i karaktera u prostore. Jedan od najperspektivnijih trendova sezone. 

Zakrivljene forme preuzele su elemente: sofe u obliku polumjeseca, ovalna ogledala, uz kružne stolove, namještaj daju prostoriji identitet. Kupaonski namještaj Forma (Noken), dobitnik nagrade “Archiproducts Design Awards 2022”, ima jedinstven dizajn: zaobljeni rubovi, otvori u sredini i sa strane. Također nudi dodatni prostor za pohranu s rotirajućim ogledalom i policama za odlaganje svakodnevnih proizvoda. Luksuz mramora u kontrastu je s jednostavnošću zakrivljenih oblika slavina Lignage na putovanju u 1920-e kako bi se Noken pretvorio u art déco dragulj.

Zakrivljeni lukovi Porcelanosa
Horus Beige - L'Antic Colonial
Mosaico Rhomboid
Rhomboid Verdigris - L'Antic Colonial
PORCELANOSA trendovi za 2023.
Noken - Forma - Archiproducts Winner 2022

Zemljane boje

Smeđa, cimet, bež, bakar i beskrajni drugi tonovi čine paletu boja koja je inspirirana bojom i teksturom zemlje i njezinih derivata, poput gline ili blata. Ova široka paleta boja je ultimativni izraz topline. Keramički model Parma Cotto (L’Antic Colonial) pravi je odraz tradicije, a zajedno s kamenim pločicama Globe Brick Indira (L’Antic Colonial) nudi skladan spoj za vanjske prostore.

 

Kombinacija materijala u zemljanim tonovima; od najavangardnijih postavki, s panelima Fitwall® Wave White Sand (Krion ®), do najraskošnijih, s impozantnom estetikom prirodnog kamena Pangea iz Altissime XTONE. Baršunaste fotelje, keramički dodaci, rustikalne vaze sa suhim cvijećem zaokružuju uređenje prostorija.

Parma Cotto
Parma Cotto - L'Antic Colonial
Altissima Pangea
Altissima Pangea
Fitwall Krion
Fitwall Krion

Elementi prirode

Iako smo već 2022. godine vidjeli mnoštvo dizajna interijera vezanih uz biofiliju i elemente organskih oblika, ove godine priroda ostaje prisutna, mijenjajući se u zatvorenim prostorima korištenjem prirodnih materijala. Umivaonici Nokenove kolekcije Slender predstavljaju ovaj trend. Ručno oslikani, ovi komadi imaju veliki šarm. Ukupno devet završnih obrada inspiriranih elementima prirode, poput kamena i mramora.

 

Organsko dobiva novu dimenziju. Prostori su tonirani zeleno. Zidovi prekriveni Fitwall® Rolling OCRE pijeskom (Krion®) nude egzotičnu i prirodnu estetiku. Upotreba biljaka, pamučnog tekstila čini prostore ugodnima. Kolekcija Onice Green (XTONE) donosi botaničko okruženje koje obuzima okoliš kroz tuševe i toalete, stvarajući osjećaj smirenosti i ugode.

Xtone Aria White
Xtone Aria White
Fitwall Rolling White Sand - Krion
Fitwall Rolling White Sand - Krion
Slender - Noken
Slender - Noken

Drvo u kuhinjama

Očekuje se da će drvo biti materijal “par excellence” u kuhinjskom namještaju 2023. godine. Drvo prenosi stil koji je izravno povezan s toplim minimalizmom, koji karakteriziraju prirodni materijali i tople boje. Kuhinje (Gamadecor i XTONE) raspoređene su u otvorene prostore, gdje duo svjetlijeg drva i bijele pojačava prirodnu svjetlost i širinu prostora koji je često povezan s dnevnim boravkom ili blagovaonicom. Viseće svjetiljke na središnjem otoku čine savršenu kombinaciju i upotpunjuju cjelinu.

Gamadecor
Gamadecor
Xtone
Xtone
Gamadecor
Gamadecor

Ako želite samo osvježiti najmanji, a ipak jedan od najvažnijih prostora u svom domu, pročitajte ovdje što profesionalci i stručnjaci za dizajn predviđaju, od teksturiranih pločica i moderne rasvjete do “nove kupaonice”.

Ako želite više ideja za svoj projekt, pratite naš blog gdje ćete pronaći beskrajnu inspiraciju.

Sviđa ti se post? Podijeli sa svojim prijateljima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp