Search
Close this search box.

Kako odabrati WC školjku

Kako odabrati WC školjku

Dizajn kupaonice za renoviranje ili novi projekt postavlja pitanje za koji WC se odlučiti: viseći ili samostojeći dizajn?

WC je važan dio kupaonice zbog svoje stalne uporabe. To znači da je kod projektiranja kupaonice u renoviranoj ili novogradnji bitno znati koje kriterije slijediti pri odabiru.

Ako želite odabrati WC školjku koja najbolje odgovara vašoj kupaonici, važno je znati da su dostupni različiti tipovi sustava, dizajna, formata i završnih obrada. 

Različite vrste WC sustava

Postoje različite vrste WC sustava ovisno o instalaciji, obliku i vodokotliću.

Možete birati između visećih WC školjki s ugradbenim vodokotlićem ili podnih WC školjki s klasičnim ili ugradbenim vodokotlićem. Oba dizajna idealna su za moderne kupaonice.

Viseći dizajn

Zidni WC-i nude minimalističku, moderniju i lakšu estetiku budući da se montiraju na zid, stvara se osjećaj prostranosti u kupaonici, te olakšavaju čišćenje i održavanje WC školjke.

WC školjke za ovu vrstu instalacije imamo u nekoliko serija, kao što su NOKEN Acro Compact, Essence-C, prepoznatljive kolekcije poput Lounge ili serije tvrtke Alice Hide Round / Square, Nur, Form, Vitra i mnoge druge.

Kako odabrati WC školjku - Viseći WC - Noken
Serija Lounge - Noken
Kako odabrati WC školjku - viseći Wc , zidni, noken
Serija Acro Compact u sivoj boji

Samostojeći WC

Podni WC-i s konvencionalnim vodokotlićima su WC-i koje smo oduvijek imali, što znači da su sigurna opcija za kupaonicu.

Sada možete dodati moderan, minimalistički i sofisticiran dizajn odabirom samostojećeg WC-a sa skrivenim vodokotlićem.

Podni WC-i u Abc interijer katalogu također dolaze u mnogim formatima, kao što je slučaj sa serijama Acro Compact i Arquitect tvrtke Noken, serija Sento tvrtke Vitra, kolekcija Boheme tvrtke Alice koje karakteriziraju klasičniji dizajni koji stoje na podu s konvencionalnim vodokotlićem.

Kako odabrati WC školjku Noken Podni Wc
Noken Acro Compact
Kako odabrati WC školjku Alice
Alice Boheme
Arquitect - Noken

Razlike između ova dva sustava

Glavna prednost podnih WC-a s konvencionalnim vodokotlićima je njihova jednostavna montaža i ne zahtijevaju građevinske radove. S druge strane, viseći WC-i zahtijevaju male preinake, budući da se ugradbeni vodokotlić mora ugraditi u zid, a ponekad podna odvodna instalacija adaptirati u zidnu.

Jedan aspekt koji se u početku čini velikom razlikom između ova dva WC sustava je održavanje. Konvencionalni vodokotlići omogućuju izravan pristup mehanizmu, a iako se skriveni vodokotlić može činiti složenijim, svemu što je potrebno za rješavanje bilo kakvog problema može se pristupiti i s kontrolne ploče. Osim toga, održavanje WC-a i kupaonice je jednostavnije u slučaju zidnog WC-a.

Osim vrste sustava koji preferirate za svoj WC, postoje i drugi aspekti koje morate uzeti u obzir kako biste odabrali WC koji najbolje odgovara estetici vaše kupaonice i prilagođava se vašim potrebama.

Dizajn: oblik i završna obrada su važni

 

Što se tiče završnih obrada, osim sjajno bijele, mat bijele ili mat crne, tvrtka Noken nudi završne obrade u pastelnim bojama o kojima smo već pisali. Možete dodati dašak boje u svoju kupaonicu, za jedinstven i živahan dizajn—jedan od trenutnih trendova za kupaonice.

Noken (Porcelanosa) Krokodil zelena
Noken - Krokodil zelena završna obrada
Noken Porcelanosa s plavim pastelnim bojama
Noken - plava završna obrada

PAMETNI WC-i: odaberite WC budućnosti već danas

Pametne kupaonice jedan su od aktualnih trendova koji definiraju kupaonice budućnosti.

Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji, oprema I-Smart pretvara svakodnevnu njegu kupaonice u sve higijenskije i učinkovitije iskustvo. Ova kupaonska rješenja čine život ugodnijim, a nude i funkcionalniju i prilagodljiviju uslugu: kupaonicu za svaku osobu.

Noken Acro Compact I-Smart elektronički zidni WC je novi način razumijevanja wellnessa, gdje su estetika i tehnologija sinkronizirane. Minimalistički i bezvremenski. 

Sviđa ti se post? Podijeli sa svojim prijateljima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email