Search
Close this search box.

Najvažniji koraci u uređenju kupaonice

Porcelanosa

Bilo da je riječ o uređenju nove kupaonice ili preuređenju stare, da bi posao bio kvalitetno obavljen, treba imati dobar plan, ideju, a na kraju i majstore.

Koje su vaše potrebe?

Bilo da je vaša kupaonica stara ili vam se ne sviđa raspored i stil uređenja, radovi na uređenju trebaju ići određenim tijekom. Zbog toga je prvi korak analiza onoga što nedostaje trenutnoj kupaonici i definiranje potreba koje bi nova kupaonica trebala pokriti. Funkcionalnost je najbitnija stavka pri preuređenju kupaonice, stoga dobro razmislite koliko će ljudi koristiti kupaonicu, starosnu dob i njihove navike, kao i njihov raspored. Sve će to biti od presudne važnosti prilikom odlučivanja o rasporedu prostora i opreme. Želite li tuš ili kadu, hoće li ona biti samostojeća ili ugradbena, jedan umivaonik, ili dva? Koliko vam ormarića za odlaganje treba i trebate li, primjerice, bide?

meridia kupaonski ormarići

Definirajte tlocrt i izgled

Izrada plana znači donošenje nekih odluka o objektima koje ćemo instalirati, jer većina uključuje određene radove prije postavljanja.

Kad smo to definirali, onda možemo dalje ići pitati stručnjake je li to izvedivo, ako želimo promijeniti wc na neku drugu poziciju, ili poziciju tuš kade s umivaonikom, onda se trebamo svakako posavjetovati sa stručnjakom, nakon što nam oni to odobre da može, onda možemo krenuti u onaj ljepši dio. Od velike je koristi kad možete zamisliti kako će ta kupaonica na kraju izgledati. Onda je slaganje elemenata u nju jednostavno. Danas u tome pomaže 3D vizualizacija koju u svojoj ponudi ima Abc interijer.

Izolacija zidova u kupaonici je presudna.

Birajte materijale lagane za održavanje

‘Pri odabiru keramike danas nam je jako lagano zato što imamo veliki izbor keramike koja jako dobro imitira prirodne materijale kao što su kamen, drvo, terazzo, čak i neke tkanine. Kad ste sve lijepo osmislili i nabavili, vrijeme je za majstora. 

Ponuda – ključ u ruke

U Abc interijeru imamo posebnu ponudu "ključ u ruke", gdje osim keramike, kupaonskog namještaja i sanitarija, nudimo i majstore. Keramičar, električar, vodoinstalater, soboslikar, montažer, štogod vam od građevinskih radova zatreba.

Svim kupcima koji kupe kompletnu kupaonicu omogućavamo da iskoriste pogodnost bez obzira radilo se o novoj ili rekonstrukciji postojeće kupaonice.

Noken samostojeća kada

Definirajte stil 

Novi stilovi u uređenju i oblikovanju interijera nameću sve popularnije velike i prostrane kupaonice, koji uz klasične sanitarije sadrže i namještaj, tekstile i visoku tehnologiju. Tajna super uređene kupaonice je, ipak, u malim luksuznim detaljima, poput ugrađenih visoko tehnoloških rješenja ili, pak, u čistoj estetici pažljivo odabranog i skupog ukrasnog detalja.

Održavanje i higijena

Podizanje ekološke svijesti populariziralo je i pametna rješenja u uređenju kupaonice. Toaleti sa dvojnim ispiranjem koji štede vodu zamijenili su staromodne vodokotliće. Najnoviji trend je recikliranje vode iz tuševa. Predlažemo da se odabiru materijali koji su antibakterijski i koji su prikladni za vlažna područja, koje je jednostavno za čistiti.

Kupaonica više nije samo mjesto u kojem počinjemo i završavamo dan, već mjesto gdje se opuštamo i za koje se preporučuje da bude uređeno prema specifičnim potrebama svakog korisnika.

Sviđa ti se post? Podijeli sa svojim prijateljima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email