Search
Close this search box.

Nadžbukna ili podžbukna miješalica – Što odabrati?

Nadžbukna ili podžbukna miješalica - Što odabrati?

Izbor miješalice za kupaonicu može biti zbunjujući s obzirom na mnoštvo različitih proizvoda na tržištu. No, odabir između zidne i na umivaoniku miješalice može biti prvi korak u definiranju vašeg izbora.

Podžbukne miješalice su montirane na zid i sistem miješanja vode nalazi se unutar zida (tzv. podžbukno tijelo). Potrebno je precizno odrediti poziciju miješalice prije postavljanja podžbuknog tijela. Često su štedljivije u upotrebi vode zbog moderne tehnologije smanjenja protoka vode, a također doprinose minimalističkom izgledu kupaonice. 

 

Nadžbukna ili podžbukna miješalica - Što odabrati?Treemme
Treemme
Nadžbukna ili podžbukna miješalica - Što odabrati?
Noken - Oxo

Nadžbukne miješalice su montirane na umivaonik ili pored umivaonika, te su elegantnijeg dizajna i dolaze u različitim materijalima i završnim obradama. 

Nove dizajnerske kolekcije slavina
Daniel Rubinetterie
Noken - Lounge

Prednosti i mane

Prednosti podžbukne miješalice:

  • Jednostavno čišćenje: Podžbukne miješalice su jednostavne za čišćenje, jer nemaju veliki broj uglova i udubljenja.
  • Funkcionalnost: Podžbukne miješalice su funkcionalne i štedljive, minimalističkog dizajna

Nedostaci podžbukne miješalice:

  • Kada se podžbukno tijelo postavi u zid, promjena pozicije miješalice je naknadno vrlo teška 
  • Limitiran izbor dizajna: Podžbukne miješalice su ograničene u izboru dizajna, jer ne podržavaju širok raspon stilova koji su dostupni za nadžbukne miješalice.

Prednosti nadžbukne miješalice:

  • Više mjesta za upravljanje vodom: Nadžbukne miješalice imaju više prostora, što omogućuje preciznije reguliranje temperature i protoka vode.
  • Širok izbor dizajna i jednostavna promjena ako vam dosadi: Nadžbukne miješalice dolaze u širokom spektru dizajna i stilova, što ih čini idealnima za stvaranje personaliziranog izgleda u vašoj kupaonici.
  • Pristupačnost: Nadžbukne miješalice su idealne za osobe s posebnim potrebama, jer omogućuju pristupačnost zbog više prostora za upravljanje vodom.

Nedostaci nadžbukne miješalice:

  • Složenije čišćenje: Nadžbukne miješalice su složenije za čišćenje zbog većeg broja uglova i udubljenja.
  • Zauzimaju više prostora što može stvoriti problem u malim kupaonicama

Birajte iz bogate ponude Abc interijera jer ne samo što su vam na izbor dostupni nagrađivani dizajni, nego i ostvarujete pogodnosti zahvaljujući proizvodima koji ispunjavaju najstrože zahtjeve za kvalitetu i lakoću upotrebe.

 

Daniel Rubbinetterie, Tremme, Grohe, Hansgrohe, Noken i mnogi drugi proizvođači u našoj ponudi, imaju širok izbor umivaonskih miješalica koje se razlikuju po stilu, materijalima i funkcionalnosti.

Slender - Noken

Na kraju, odluka o tome koju miješalicu odabrati, podžbuknu ili nadžbuknu, ovisi o individualnim potrebama i željama. Obje vrste imaju svoje prednosti i nedostatke, stoga je važno ispitati obje opcije prije nego se donese odluka. 

Obratite se našim stručnim prodajnim savjetnicima kako bi saznali više o proizvodima i kako bi dobili stručne savjete o izboru prave miješalice.

Sviđa ti se post? Podijeli sa svojim prijateljima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email