Search
Close this search box.

Keramika – izvrstan odabir za svaki dio doma

Sant Agostino Deconcrete

Ako razmišljate kako opremiti dnevni boravak i/ili kuhinju, keramika kao zidna ili podna obloga ili jednostavno za dekoraciju, definitivno je izvrstan odabir.

Danas keramičke pločice dolaze u različitim oblicima i uzorcima te oko njihova održavanja nema puno brige. Osim toga, manje su osjetljive na ogrebotine te ih, za razliku od parketa, nije potrebno svakih nekoliko godina osvježiti.

Jeste li primijetili tragove, ogrebotine ili male rupe - možda uzrokovane oštrim petama ili namještajem što rezultira nepovratnim oštećenjem i davanjem površini stari, izlizani izgled?

S keramičkim podom ništa se od ovoga ne događa, jer je to jedan od najtrajnijih materijala a upravo to nam donosi Porcelanosin PAR-KER ®, keramički parket koji rekreira teksturu prirodnog drva te se može postaviti kao unutarnji ili vanjski pod i obloga. Kombinira izdržljivost keramike i toplinu drveta unutar jedne strukture, često popularan u toplijim krajevima, poput apartmana na moru. 

Porcelanosa Noa Minnesota

Keramika je otporna na bakterije, plijesan i gljivice.

Zdravi životni prostori ključni su za kvalitetu života, iz tog razloga bitno je odabrati površine koje ne predstavljaju opasnost po zdravlje i koje imaju tendenciju širenja bakterija, plijesni i gljivica u vlažnom okruženju i na površinama gdje se mogu razmnožavati. Keramika se čisti jednostavno i učinkovito u domaćinstvu i potpuno je bez mirisa. Dugotrajan, nepromjenjiv materijal koji nastavlja izgledati kao nov kako godine prolaze. 

Radna ploča od porculanske gres pločice vašoj će kuhinji dati nevjerojatno sofisticiran izgled. Možete odabrati dizajn koji spaja prirodnu ili granitnu radnu ploču s keramičkim podnim pločicama inspiriranim istim materijalom, kao što su Marmi ili XTONE koji se ističe svojim velikim dimenzijama i prirodnim teksturama inspiriranim prirodnim sjajem Carrara ili crnog Marquina mramora. XTONE radne ploče prikladne su za kuhinje u klasičnom ili industrijskom stilu, te su savršen partner za nordijski namještaj. 

Porcelanosa Carrara White

Keramika pruža mogućnost ugradnje i podnog grijanja i često je cjenovno prihvatljivija od ostalih rješenja.

Igra terazzo uzoraka daje uravnoteženu kompoziciju dizajna kolekcijom Deconcrete, Sant’ Agostina koji nudi veliki raspon boja, veličina i završnih obrada sa ciljem tehnički najsigurnije, estetski najzanimljivije površine za svaki projekt, javni ili privatni, unutarnji ili vanjski prostor. 

Sant'Agostino Terazzo

Osim toga, keramika je siguran materijal koji dolazi iz zemlje, te je stoga prirodan; ne sadrži plastiku i u potpunosti se može reciklirati i ponovno uvesti u proizvodni ciklus.

U to nas u svojim serijama podsjeća vodeća talijanska kuća Sant’Agostino. Venistone je kolekcija koja reproducira venecijansku breču s pristupom suvremenoj umjetnosti, prisjećanjem na dizajn i grad Veneciju, u svom najsuvremenijem značenju. Serija “Mystic” inspirirana je klasicizmom, esencijom mramora i njegovih najoriginalnijih oblika koji evociraju crte istražene prirodom. 

Sant'Agostino Venistone
Sant'Agostino Mystic

Keramika se neće deformirati niti smrzavati te podnosi čak i najagresivnije kemikalije.

Budući da se peče na 1200°C, lako podnosi i najviše temperature koje se mogu pojaviti u interijeru, zadržavajući svoju ravnu površinu a ujedno i dimenzije površine. U slučaju požara ne ispušta tvari koje su štetne za ljude ili okoliš. Keramički pod je stabilan i lako se vješto ugrađuje u trgovine, urede, restorane i površine svih vrsta.

Sant AGostino Venistone

Profesionalno postavljanje keramičkih pločica osigurava dugotrajni rok stabilnosti, higijene i ljepote podova i zidova. Kada se pravilno instaliraju pomoću namjenskih ljepila, keramičke pločice čvrsto prianjaju na podlogu. Dobro položen popločen pod je stabilan i reduciran je rizik od spoticanja, dugotrajan je i ne treba ga često mijenjati zbog podizanja ili propadanja, a njegova ljepota za mnoge ostaje netaknuta godinama.

Sviđa ti se post? Podijeli sa svojim prijateljima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email