Search
Close this search box.

Kako postaviti kupaonsko ogledalo na pravu visinu

Kupaonsko ogledalo

Kada postavljate kupaonsko ogledalo na pravu visinu, visina ljudi koji će koristiti ogledalo vaša je glavna briga.

Bilo da se odlučite za kupaonsko ogledalo s okvirom ili bez, ogledalo s poliranim rubovima ili dizajn s pozadinskim osvjetljenjem (Moon, Krion®), ogledalo je dodatak koji će zajamčeno učiniti vašu kupaonicu svjetlijom i prostranijom. 

Šminkanje, brijanje, četkanje kose, samo su neki od dnevnih rituala samonjege koji apsolutno zahtijevaju ogledalo. Naše su kupaonice postale cijenjeni dio doma, u kojima je svaki detalj promišljen kako bi pružile vrhunsku udobnost. 

Visina kupaonskog ogledala

Evo nekoliko savjeta iz Abc interijera kako biste bili sigurni da će vaša kupaonska ogledala biti na točnoj visini:

  • Ogledalo treba postaviti u visini očiju, negdje između 160 i 170 centimetara visine. Osim toga, trebali biste misliti i na mlađe ukućane. Kada se pogledate u ogledalo, morate moći vidjeti barem svoju glavu i gornji dio torza.
  • Razmak između ogledala i vrha umivaonika trebao bi biti tridesetak centimetara. Osim toga, trebao bi biti udaljen 15 centimetara od slavina. Ako je preblizu umivaonika, bit će prekriven prskanjem. 
  • Provjerite je li ogledalo veliko i dovoljno visoko da ga mogu koristiti i viši ljudi. Zbog toga je ogledalo za portret odličan izbor (Faces – L’Antic Colonial).
  • Korištenje istih dimenzija ogledala i umivaonika dat će kupaonici privlačnost dizajna. U tom smislu, ogledalo u pejzažnom stilu najbolje funkcionira (model Tono, Noken). Ako je prostor u vašoj kupaonici ograničen, veće ogledalo će prostoru dati osjećaj svjetline; čineći ga prostranijim (Edoné Tonda okruglo ogledalo 120). Moderna su Edoné ogledala nepravilnih oblika koji će vašoj kupaonici dati poseban, pomalo eklektičan štih. 

S pozadinskim osvjetljenjem ili s integriranim svjetlom, ogledalo može biti s raznim dodacima kao što su RGB svjetla za kromoterapiju, protiv magljenja, umetci za povećala, police itd.

Moon Krion Visina kupaonskog ogledala
Moon - Krion
Tono Ogledalo - Noken - Visina kupaonskog ogledala
Tono - Noken
Tonda Ogledalo - Edoné
Tonda - Edoné
Edoné Ogledalo
Edoné

Od lokalnih proizvođača, vrijedi istaknuti raskošna okrugla ogledala Kolpasan koja donose notu vječne klasike. Ogledala su dostupna u kombinaciji s odabranim namještajem ili samostalno.

Jazz ogledala tvrtke Aquaestil s ambijentalnom rasvjetom, okvirom ili okvirom i kožnim crnim remenom različitih dimenzija pružaju potpunu prilagodbu kupaonskom prostoru.

Sviđa ti se post? Podijeli sa svojim prijateljima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email